top of page
Hormoonfactor 

Hormonen zijn de boodschappers van ons lichaam en hebben invloed op hoe we eruit zien, hoe gezond we zijn en hoe we ons voelen. Met de hormoonfactor methode kun je jouw hormonale disbalansen herkennen aan symptomen. Vervolgens gaan we op zoek naar de echte oorzaken. Hierdoor kunnen we samen jouw leefstijl gerelateerde klachten definitief oplossen:

 

  • Klacht: Hormonale disbalansen kun je herkennen aan uiteenlopende symptomen.

  • Oorsprong: De oorzaken zijn vaak terug te vinden in de manier waarop jij je leven leidt.

  • Oplossing: Pak de echte oorzaken aan zodat de klachten blijvend verdwijnen en jij weer lekker in je vel zit.

Vraag je je ook af waarom zoveel mensen proberen af te vallen en waarom zo weinig daarin slagen? En dat als het wel lukt, waarom het succes dan meestal maar van korte duur is? Vind je het ook vreemd dat er zoveel verschillende diëten bedacht zijn, terwijl één enkele effectieve methode toch zou moeten volstaan? Begrijp je ook niet waarom je gemakkelijker aankomt naarmate je ouder wordt, zelfs als je precies hetzelfde eet en evenveel of meer beweegt dan vroeger? Vind je het ook een raadsel dat áls je afvalt, het vet op de buik of juist op de benen als laatste – of helemaal niet – verdwijnt? Het antwoord op al deze vragen is verrassend: bij de huidige diëten wordt een cruciale factor over het hoofd gezien: De Hormoon Factor.

Goede voeding, stressmanagement en uitgekiende work-outs doen het werk.

Hormonen bepalen je eetlust, je behoefte aan beweging en de snelheid waarmee je vet ver brandt. Onze moderne levensstijl brengt je hormonen echter uit balans. Omdat je hormonen uit balans zijn, ga je meer eten en minder bewegen terwijl de vetverbranding trager wordt. En dán word je dik. Omdat geen enkel bestaand dieet of afvalprogramma voldoende rekening houdt met deze belangrijke inzichten, lijkt blijvend afvallen bijna onmogelijk. Waarschijnlijk heb je via de media, op het fitnesscentrum en op verjaardagen allerlei tips gekregen over hoe je gewicht moet verliezen. Iedere keer komt dan hetzelfde verhaal naar voren: als je meer calorieën verbruikt dan je inneemt, val je af. Dit klinkt logisch en is theoretisch wel waar, maar in de praktijk werkt het toch net even anders. Als je veel minder gaat eten en als een dolle gaat bewegen, is de kans inderdaad groot dat je afvalt. En daarna weer aankomt... Dat komt omdat de klassieke benadering van ‘minder eten en meer bewegen’ je hormonen juist uit balans brengt. Als je naar een permanent ideaal gewicht en een goede gezondheid streeft, moet je je hormonen in evenwicht brengen om je lichaam in staat te stellen optimaal te functioneren. Ik leer jou hoe jij dat kunt doen met het Hormoonfactorprogramma.

Goede gezondheid? Breng je hormonen in evenwicht.

Zodra jouw hormonen weer in evenwicht zijn, zal je makkelijker kilo’s verliezen. En als ze eenmaal verdwenen zijn, zullen ze ook wegblijven. Geen paniek, je hoeft geen gekke dingen te doen of enge pillen te slikken om jouw hormonen onder controle te krijgen. Goede voeding, stressmanagement en uitgekiende work-outs doen het werk. Je hoeft ook niet af te zien en zelfs geen honger te lijden.

  • Voeding: niet minder maar béter eten.

  • Beweging: niet veel maar wel ánders sporten.

  • Stress: maak je niet dik!

In aanvulling op het verliezen van overtollige kilo’s zijn er vele andere voordelen als resultaat van een hormonale balans. Door je hormonen in balans te brengen, kunnen ook klachten op het gebied van de huid, de lucht wegen, de darmen en de stemming verdwijnen. Het lichaam kan minder ontstekingsgevoelig worden en het immuunsysteem kan beter gaan functioneren. Een hoger energie peil is misschien wel het belangrijkste effect dat veel mensen ervaren die het programma volgen. 

bottom of page